Överbölingen

Överbölingen

vad handlar den om

Den stora trädgårdens flora, fauna, jaktmarker och fiskevatten. Och vår lilla bit som vi förvaltar som vår egen trädgård.

Förväntat resultat

Just nuPosted by Bengt Wed, October 08, 2014 19:44:52
Kolla börsen sedan valet.

Vi är på väg mot den grekiska kollapsen. Fega svenska väljare väljer vaga veliga vägar framför framgångsrik försiktig fruktsam ekonomisk politik.

Men OK. Får jag mer som socialistisk pensionär? Tror inte på det. Tror inte heller på ett enda vallöfte. Kärnkraften är ett måste ett antal år framåt i tiden. Innan vi får tyst på ursprungsbefolkningens och fritidsbebyggarnas vindkraftsgnäll är förnyelsebara energikällor en chimär.

Vågkraft är ett bra alternativ, men är totalt partiobundet. Själv har jag uppfattningen att det borde vara mer lönsamt än de enorma vindkraftkostnaderna.

Nu övergår jag till IRL. Dvs denna fantastiska höst. Sensommarens bärskörd. I Den stora trädgården har bär- och svampskörden varit mer än god. 90 liter lingon. >800 g torkad KarlJohan och ca 5 liter gula kantareller. 2 kg rönnbär, 5 l aronia på gården. Nyponen tar jag när regnet slutat. Till scnapps. Så himla gott.

Till helgen blir det älgjakt igen.

IRL igen. Hittade knappa 2 kg = 12 st fläskkottletter för 49.90. C.a 8.30st. Inte "kort" datum. Svensk uppfödning. Gott!!! Klyftpotatis och tjock gräddsås med äppelmos till. Hemma äpplen. (Fläskkotletter var det enda kött som min mor inte lyckades förstöra. Hon var livrädd för bloddy meat). Men kotletterna var perfekta. Tack mamma!




Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.