Överbölingen

Överbölingen

vad handlar den om

Den stora trädgårdens flora, fauna, jaktmarker och fiskevatten. Och vår lilla bit som vi förvaltar som vår egen trädgård.

Allt är ju relativt

KrönikorPosted by Bengt Sun, July 14, 2013 23:09:42
Till exempel tiden och geografisk position.

Att klargöra en trädgård, som å det försumligaste försummades förra sommaren, pga godkända förhinder, i ett klimat som innebär det klassiska: Nio månade vinter och tre månade sommar, är ett gruvligt arbete. Detta att jämföra med tjälfritt 10 månader i söder.

Men min kära hustru har sulläder på knän och armbågar efter all rensning och jag har ont i bakdelen efter att ha tillbringat timmar på gräsklippare och fyrhjuling. (Finns inget plant eller slätt i Väst i byn). Kantgrävt, lastat kärrat. Lastat mer än 30 lass med rens till kompostlimpan. (Släpet tar bar 300 kg).
Snickrat, anlagt och fullföljt en del ”projekt”. Tagit beslut om (fast svårt) att ge f-n i vissa delar av trädgården. (Där skall vi gör om!!!).
Nästan fått sammanbrott för läckage i bäcken till dammen som i sig klarar maxnivå. Men går bäckpumpen så smiter ca 4 kubik per natt.

Visst har det varit folk här och tittat runt i trädgården men i lördags var det visning för Sällskapet Trädgårdsamatörerna norra kretsar. Kunniga duktiga trädgårdssjälar med andra ord.
Vi tog chansen att få lära oss mer.

5 minuter före förväntad ankomst av besökarna kom jag på att jag skulle fotografera det vi skulle visa.
Hann med några bilder innan den första bilen anlände. Följaktligen så blev det bara en fjärdedel av trädgården fotograferad med en förflyttning på ett tiotal meter. Men vill visa här vad vi visade, om än bara en del.

Välkommen till Väst i byn!Vår plats i skuggan under bollpilarna.


Vänder man sig mot NV några meter därifrån så ser man det här.


Öster om dammen. Här kan man titta på grodor och trollsländor.


Pionernas stora tid. De tidiga har redan blommat ut, men de riktigt "feta" har sin tid just nu.De finns de som missat dammen vid besök. Ändå är den ca 10 kvm. Snett upp till vänster en fikaplats för förmiddagskaffet.

I förrgår blommade inte Schersminen. Idag blommade den!


Visst är pionblomningen läcker!


Vy mot NV.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.