Överbölingen

Överbölingen

vad handlar den om

Den stora trädgårdens flora, fauna, jaktmarker och fiskevatten. Och vår lilla bit som vi förvaltar som vår egen trädgård.

Att vara valpägare

KrönikorPosted by Bengt Sat, February 11, 2012 14:43:39
Nu på femte dagen med Bambi Girl börjar vi se små tendenser i hennes beteende. Somt lovar gott och somt ...

Till skillnad från stövarvalparnas aktiviteter på sin tid så har vi ännu inte nödgats att köpa nya vinterkängor, kasta bort tuggade strumpor eller måla om någon panel. Däremot släpar hon mindre mattor.T ex den över vilburen inne. Den mattan har till uppgift att skydda från drag och ljus när det är sovstund.

Vid rätt lekhumör far hon som ett skollat troll efter en tennisboll och återlämnar den omedelbart till den som kastat den. Det gäller att komma ihåg att säga "Apport!" när hon nu har de anlagen. Om de nu skulle visa sig hålla.

Grythundsanlagen har vi redan skådat. Hon kryper in under allt som hon kan klämma in sig under. Det är OK, men bara om hon inte stannar för länge, för hon växer så att vi tycker oss se det. Hon skall ju fram i sluttampen.

Idag tog vi en skoterspårspromenad med enklare inkallningsövningar. Belöningsgodiset åt hon med lite OK-då-beteende men inte översvallande. Hon kom gladeligen ändå.


I förrgår var hon plötsligt borta. Innomhus!
Efter en stunds letande fann jag henne uppkrupen på en av barnbarnens lekhyllor mellan lekbackarna och där satt hon som ett uppstoppat mjukisdjur. Tror banne mej att hon flinade åt mig.

Stundtals är det skönt att sova i mattes knä medan hon stickar.


Än har inga större misstag hänt med den lilla hundkroppens avlämnade existensbevis. Visst har det blivit en pöl här och där när vi varit ouppmärksamma eller en liten hög men det hör ju till.

Igår skulle grannen låna vår skoter för att sätt ut saltstenar. Det är han som brukade spåra på riktigt med Jonna. Bambi och han blev vänner direkt.

Vi hade lite fundringar över hur det skulle gå med dammsugaren idag. Gick bra. Efter avslutad dammsugning boxerade hon den lösaslangen en stund och sedan blev själva dammsugaren en riktigt bra grej för uppe på den så låg det lite godis.


Nu sover hon medan jag sitter vid datorn och Eva syr.