Överbölingen

Överbölingen

vad handlar den om

Den stora trädgårdens flora, fauna, jaktmarker och fiskevatten. Och vår lilla bit som vi förvaltar som vår egen trädgård.

Säregen upplevelse

KrönikorPosted by Bengt Tue, January 17, 2012 02:21:34
Det jag menar är när ca 60 cm blöt snö lämnar taket på vårt hus.
Framförallt på norrsidan. För några minuter sedan for snön.
Naturligtvis har det hänt förr. The same presidia… Men i år for hela skiten på en gång. Jag tom hörde hur det gnekade i källarsvalens tak. Undrar om takstolarna höll. Skall kolla i morgon. Vikten torde ha varit runt tre ton. Och ”plötsligt anfall”. Förhoppningen är att svalens eget 60 cm tjocka snölager funkade som stötdämpare.

Har ni hört det här dånet där nere i södern? Först ett dovt hasande under några sekunder och sedan max en sekund som känns som en evighet innan dånet av taklavinen når marken och svalens tak. Sedan blir det alldeles dödstyst. Hundarna lyfter inte ens på ett ögonbryn. Men hör de en mus, räv eller annat vilt på gården genom stängda dörrar så exploderar de i skall.

Nu är jag för trött för att gå ner och kolla hur det gick. Men skall titta i morgon.

Förresten, taxen är överlycklig. Skaren bär henne och med lite tur och ett par cm nysnö kanske vi kan jaga hare om ett par dagar. Det har alltså varit blötföre ett dygn.

Men annars är det en tråkig tid. TV, datorspel, sortering av det gångna årets papper och räkningar mm. Gör ingen särkilt glad. Men höjdpunkterna är när jag plockar upp något gott från frysen och låter fantasin skena för en superb middag på viltkött.

Gruvar mig lite för tömningen av alla bilder till lasien. Behöver omstarta miniMacen och höja operativsystemet ett par snäpp. Dessutom skall jag hitta alla texter och ritningar som skall ha backup.

Börjar med det i morgon.