Överbölingen

Överbölingen

vad handlar den om

Den stora trädgårdens flora, fauna, jaktmarker och fiskevatten. Och vår lilla bit som vi förvaltar som vår egen trädgård.

Mår bara gott.

Just nuPosted by Bengt Tue, January 03, 2012 18:50:05
Igår ägnades dagen åt att häcka på hälsocentralen med foten i focus. Fick en så snabb tid att jag blev tvungen att be om en något senare. Det tar tid att skotta fram en bil och ta sig upp till landsvägen. Datorklatter på röntgen och det blev en tur till Väst i byn för en lunch. Nya bilder och sedan en dryg timmes väntan på bildtolkningen. Hemma igen till sent eftermiddagskaffe.

Det hade snöat blötsnö hela dagen och jag hade ju hunnit med att lyssna på ett flertal väderförutsägelser i bilradion. 10 till 15 cm snö skulle det komma under natten. Och det gjorde det. Att jag inte parkerade bilen vid garaget och därvarande planmark! Tanken hade visserligen föresvävat mig men jag backade ner i alla fall. Prognoserna brukar ju bara vara vädersnack med stormvarningarna undantagna.

Det tog nästan halvtimmen att befria bilen från snön. Första försöket blev tvärstopp när framhjulen nådde snökanten framför bilen. Trots att fyrhjulsdriften kopplades in. Backade så långt jag vågade för att få lite startbana och si! Med en något viftande ändalykt tog jag mig upp på landsvägen och bröt igenom plogvallen. Jag åkte bort till grannen och vi snackade snöeländet en stund. Han startade traktorn och jag tog en tur för att värma uppbilen. Väl tillbaka var nerfarten plogad och klar och han fortsatte med garageinfarten. Parkerade jag vid garaget? Svar Nej!

Man skall vara optimist!