Överbölingen

Överbölingen

vad handlar den om

Den stora trädgårdens flora, fauna, jaktmarker och fiskevatten. Och vår lilla bit som vi förvaltar som vår egen trädgård.

Väst i byn. Nyårsdagen 2012

Just nuPosted by Bengt Sun, January 01, 2012 13:10:30
I skrivande stund är temperaturen – 8°. Molnigt och ett lätt snöfall ger inga vibbar om att gå ut. Lägdan, som vi vårdar ömt sänder med trofasthet temperaturskillnader som omvandlas till värme.

I går klantade jag mig. Reste mig för att gå till köket och starta stekningen av nyårsorren. Tofflor är ett otyg. Speciellet när de glider fram ett par cm. Resultatet blir, att när jag nästa gång sätter ner vänsterfoten (benet med onda knät), så suger toffeltån fast i golvet och fotbladet viker sig, nästan så att jag kan känna hälen med stortån. Jaghamnar i en hög på golvet och det gör ont som f-n.
Tro det eller ej, men jämttiken Anja fattade galoppen direkt och börjar slicka den onda foten?!?

Svullet och ömt i dag, men jag kan gå hjälpligt i alla fall. Jag välsignar stövelknäckten. Första gången som jag använder den. Fick inte av mig stöveln med ett knä som inte går att vrida.

Men nog om det. Snöfallet har ökat. Snart skall jag flytta bilen. Uppförsbacken är brant. De utlovade 15 cm nysnö tycks komma före eftermiddagskaffet.

Nyårsaftonen var lugn och skön. Måltiderna börjar allt mer övergå till normala rätter. Dvs. julmaten är på väg att ta slut.
En orre räckte till nyårssupén för hustrun och mig. Rökt karré med wasabiröra och smörfräst Karl-Johan i tunnbrödskorg till förrätt och chokladtäckt tranbärsfromage till dessert. Smaskens!
Snart skall jaggöra dagens dessert. Björnbärspannacotta. Frugan gjorde gårdagens läckerhet.

En förjulsmånad innebär planering och visioner för det kommande året. Jag har slösat bort ett flertal timmar vid ritbordet (läs datorn). Redskapsbod, lusthus, en skottglugg /burspråk till lekstugan, diverse spaljeer och portaler. Alla de grejor som jag vill bygga NU. Men tre tunga ting ligger före i kön. Entrétrappa till snickarboden, staket till växthusaltanen, och en altan i anslutning till skotergaraget.

Men allt det där är ju roligt.
Nu skall vi fixa lunchen.

God forsättning på er