Överbölingen

Överbölingen

vad handlar den om

Den stora trädgårdens flora, fauna, jaktmarker och fiskevatten. Och vår lilla bit som vi förvaltar som vår egen trädgård.

Förväntat resultat

Just nuPosted by Bengt Wed, October 08, 2014 19:44:52
Kolla börsen sedan valet.

Vi är på väg mot den grekiska kollapsen. Fega svenska väljare väljer vaga veliga vägar framför framgångsrik försiktig fruktsam ekonomisk politik.

Men OK. Får jag mer som socialistisk pensionär? Tror inte på det. Tror inte heller på ett enda vallöfte. Kärnkraften är ett måste ett antal år framåt i tiden. Innan vi får tyst på ursprungsbefolkningens och fritidsbebyggarnas vindkraftsgnäll är förnyelsebara energikällor en chimär.

Vågkraft är ett bra alternativ, men är totalt partiobundet. Själv har jag uppfattningen att det borde vara mer lönsamt än de enorma vindkraftkostnaderna.

Nu övergår jag till IRL. Dvs denna fantastiska höst. Sensommarens bärskörd. I Den stora trädgården har bär- och svampskörden varit mer än god. 90 liter lingon. >800 g torkad KarlJohan och ca 5 liter gula kantareller. 2 kg rönnbär, 5 l aronia på gården. Nyponen tar jag när regnet slutat. Till scnapps. Så himla gott.

Till helgen blir det älgjakt igen.

IRL igen. Hittade knappa 2 kg = 12 st fläskkottletter för 49.90. C.a 8.30st. Inte "kort" datum. Svensk uppfödning. Gott!!! Klyftpotatis och tjock gräddsås med äppelmos till. Hemma äpplen. (Fläskkotletter var det enda kött som min mor inte lyckades förstöra. Hon var livrädd för bloddy meat). Men kotletterna var perfekta. Tack mamma!Kan inte hålla mig vid sidan av längre

Just nuPosted by Bengt Mon, April 14, 2014 20:03:55

Eller hålla käften

Först utvisningen från Östersund sedan ett antal tidigare och kommande. För det kommer och med allt mer undermåliga motiveringar.

Rent tekniskt gör avhysningsteamet inget fel. Alltså är smitverktyget ( och att vara nitisk samt att spela SD under täcket) inget tjänstefel pga myndighetsstatus, men!!!

Det borde finnas ett personligt ansvar för fattade beslut om de är fel. T ex Vållande till annans död om det går som väntat i flera av utvisningsärendena. Men under myndighetens vingar klarar man sig som främlingsfientlig.

Jag upplever att de myndigheter som vi har i Sverige är humana och jobbar för ett bättre och större Sverige. Men måste säga att jag har mycket negativ känsla för migrationsverket/immigrationsverket och trafikverket (järnvägsdelen). När får de en chef som vågar säga NEJ!

Inget nytt förrän allt liggande är löst!

Och kalla inte detta för politik. Det är normal humanism och borde ha Sveriges prägel. Men där faller vi på resultaten.

Jag skulle vilja att alla de senaste utvisade 1000 personernas vidare öden redovisas från det att d överlämnats till sina diktaturstater. Sedan kan vi avgöra hur kloka avvisningsbesluten verkligen var.

Avrättning borde därvidlag innebära medhjälp till ord för berörd beslutsfattare.

Man är väl människa även om man är myndghetsperson? Eller är man Gud Fader?Kavat till 1000

Just nuPosted by Bengt Fri, March 09, 2012 09:50:44


Det är faktiskt en snäll stor hund

I väntans tider

Just nuPosted by Bengt Tue, February 07, 2012 09:33:36
Om en timme bär det av till Ånge för att hämta vår nya valp. Gissa om det är spännande. Det är drygt 12 år sedan vi hade en valp i familjen.

Vi har en presumtiv ny tax på g

Just nuPosted by Bengt Mon, January 23, 2012 22:22:05
Efter gårdagskvällen med gråten i halsen och jagande runt bland taxsocieteten i Jämtland har vi idag hittat en presumtiv ny familjemedlem.
I morgon förmiddag skall frugan och jag åka och titta på henne.
http://www.softcolorskennel.se
Kolla aktuell valpkull. Nr 3 bland tikvalparna är den vi helst vill ha. Barnbarnen och ena sonen är av samma åsikt. Annars gäller alternativ nr 1.

Lessen i kväll

Just nuPosted by Bengt Sun, January 22, 2012 23:34:21
Vår älskade tax blev påkörd av en bil i kväll.
Alla är ledsna.

Mår gott i gott, gott

Just nuPosted by Bengt Sat, January 07, 2012 18:08:37
Snälla grannen kom och körde upp skoterspår i trädgården så att vi kan ta oss fram till uthus mm. Lårdjup snö är inte lättgånget.
Dessutom körde han upp lite skidspår åt sig och oss..
Som tack så fick han en liten The Famous grouse. – Alldeles för mycket. Jag replikerar med – Då hämtar jag ett par glas så blir det lagom. Det blev det!

Förresten lovade vi att han får ta vår skoter när han behöver. Den klarar 60 cm lössnö. Hans duger bara till "landsvägskörning". I lössnön blir det bara ett dike om han inte fastnar. Fast jag orkar inte djupsnököra med vår maskin. Nyckleln vet han var den finns.

Mår bara gott.

Just nuPosted by Bengt Tue, January 03, 2012 18:50:05
Igår ägnades dagen åt att häcka på hälsocentralen med foten i focus. Fick en så snabb tid att jag blev tvungen att be om en något senare. Det tar tid att skotta fram en bil och ta sig upp till landsvägen. Datorklatter på röntgen och det blev en tur till Väst i byn för en lunch. Nya bilder och sedan en dryg timmes väntan på bildtolkningen. Hemma igen till sent eftermiddagskaffe.

Det hade snöat blötsnö hela dagen och jag hade ju hunnit med att lyssna på ett flertal väderförutsägelser i bilradion. 10 till 15 cm snö skulle det komma under natten. Och det gjorde det. Att jag inte parkerade bilen vid garaget och därvarande planmark! Tanken hade visserligen föresvävat mig men jag backade ner i alla fall. Prognoserna brukar ju bara vara vädersnack med stormvarningarna undantagna.

Det tog nästan halvtimmen att befria bilen från snön. Första försöket blev tvärstopp när framhjulen nådde snökanten framför bilen. Trots att fyrhjulsdriften kopplades in. Backade så långt jag vågade för att få lite startbana och si! Med en något viftande ändalykt tog jag mig upp på landsvägen och bröt igenom plogvallen. Jag åkte bort till grannen och vi snackade snöeländet en stund. Han startade traktorn och jag tog en tur för att värma uppbilen. Väl tillbaka var nerfarten plogad och klar och han fortsatte med garageinfarten. Parkerade jag vid garaget? Svar Nej!

Man skall vara optimist!

Next »